PRAAT PAARDS MET ME geschikt voor paardencoaches? - Paardenwaarden

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

PRAAT PAARDS MET ME geschikt voor paardencoaches?

Educatie
Geeft de lezing 'Praat Paards Met Me' mensen die coachen met paarden
nieuwe, bruikbare tools?
Nou en of! Zijn paardencoaches over het algemeen al keien in het vertalen van de reacties die paarden afgeven en het omzetten daarvan in nuttige adviezen voor individuele klanten dan wel management teams etc, wie kennis heeft van HORSE SPEAK/PAARDS is in staat om ook de allerkleinste nuances op te merken en er adequaat op te reageren. Dit komt het geestelijk welzijn van coachingpaarden enorm ten goede. Immers, geeft een coachingpaard op zeer subtiele wijze aan even een pauze te willen inlassen en wordt dit verzoek genegeerd, dan ligt stress op de loer. Stress kan leiden tot 'zombie-gedrag': Oké, ik geef me over, vreet mij maar op! Als coach kun je niets meer met zo'n passief paard, waarvan je er veel op maneges ziet. Paarden van het type 'toch zo braaf, je kunt er alles mee doen...' Het kan ook leiden tot chronische stress, die uiteindelijk aan de oppervlakte komt in de vorm van een lichamelijk euvel, net zoals dat bij veel mensen het geval is. Burn-out & één of ander 'syndroom'...  
Wordt het verzoek wel gehonoreerd, dan voelt het paard zich gehoord en gekend en zal het zich in het vervolgtraject eerder en overtuigender 'geven', wetende dat de leidende coach ervoor zorgt dat er geen psychische overbelasting ontstaat. En dan ontstaat er ook ruimte voor verrassende voorstellen van het paard zelf.
Daardoor ontstaat een subtiel samenspel tussen paard en coach, met als bonus een diepere laag waarin je je klanten kunt meenemen. Immers, ook mensen die gehoord worden, gaan zich vrijwillig betrokkener gedragen en komen met ideeën die de hele organisatie cq het hele bedrijf ten goede komen. Starre rangorde maakt dan plaats voor soepele samenwerkingsverbanden.           
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu