Paardenfoto's met een verhaal - Paardenwaarden

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Paardenfoto's met een verhaal

Profiel & missie
Max (r) is de konik van vrijheidsdressuurcrack Marianne Scherps. Op deze foto verdedigt hij zijn (letterlijk) hoge positie tegen een nieuwgierige mede-konik. Waarom hij dat doet? Omdat Marianne hem altijd heerlijk groomt of iets lekker geeft, zodra hij op het minipodium gaat staan. Dan wil je natuurlijk dat podium het liefst voor jezelf houden... 
Paarden en honden begrijpen elkaars signaaltaal. Sommige signalen komen zelfs overeen. Op de bovenste foto zie je een paard dat uit zijn hum is, omdat de hond zijn persoonlijke ruimte binnendringt. Hij legt zijn oren in de nek en zet zijn voorbenen in de 'wegwezen of ik schop' stand. Op de middelste foto is zijn geduld op en brengt hij zijn hoofd naar beneden in de 'ga weg of ik bijt' staan, terwijl een van zijn voorbenen al een heel klein beetje uit de startblokken komt. De hond heeft het begrepen en is al bezig afstand te nemen.
Op de onderste foto kijkt de hond weg, ten reken dat hij vreedzame bedoelingen heeft. Het paard geeuwt. In dit geval betekent dit twee dingen: het vertelt de hond hiermee dat het evenmin op een confrontatie uit is en het ontlaadt op die manier de opgebouwde spanning.
Meegenieten
Cranio Sacraal therapie sluit perfect aan bij de aard van paarden.


Dit is niet iets wat wij mensen hebben bedacht. Paarden, zachtaardige wezens als ze zijn, vinden zelf de zachte kracht van cranio ook heerlijk. 
Zo heerlijk zelfs dat wanneer een paard een behandeling ondergaat, andere paarden er vaak vrijwillig naast gaan staan om een graantje mee te pikken. Deze foto's zijn het bewijs daarvan. 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu