bijdrage Erik Eshuis, horsedidakt. www.eshuiserik.nl - Paardenwaarden

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

bijdrage Erik Eshuis, horsedidakt. www.eshuiserik.nl

Wow Momenten > PAARDENVOLK MET VISIE
Bling Bling

Ik had weer eens zo’n dag dat ik met een bekende pet op naar een wedstrijd mocht. Ontvangst met de bekende kop bruin bonenvocht met een plak krentenwegge want tenslotte was ik in Twente en dan zul je dat spul vreten ook. De koffie was dus wat minder (mijn grootvader sprak dan altijd in zijn eigen vakjargon over “joek-jak”)
Ik moet echter zeggen dat de lokale bakker een goed krentengeweer had gebruikt en nog raak geschoten had ook. 
Buiten scheen de zon over de prettig gevulde rijbroekjes. Het gehalte dames was hartverwarmend hoog en tenslotte ging het vandaag over dressuur dus een goed gebroekte achterhand is dan al een pré. Nadat ik dus even gekeuveld had met de dames van het secretariaat en de versnapering naar binnen had gewerkt begaf ik mij weer naar buiten. Eenmaal op het voorterrein snoof ik de heerlijke lucht van dennengeur en vers gemaaid gras vermengd met een vleugje Chanel en een zweem Dolce- Cabana. 

Doordat de zon scheen schitterde dientengevolge menig frontriem je tegemoet want ook het gehalte Swarovski was hoog naast het feit dat er ook bling-bling te bespeuren viel aan menig rijcap.
Persoonlijk moet ik nog wel wennen aan een mooie rijrok met als hoofddeksel een cap i.p.v. een charmante hoed maar tenslotte gaat het om de beweging van het paard want die zal het een zorg zijn of een bloesje van de Zeeman en kousen van de Action gedragen worden. Nee, het moet er gelikt uitzien en het mag een paar centen kosten. 

Tenslotte hoort het veel onzinnig geld te kosten. Daar zijn ze bij de KNHS bijzonder goed in. Neem de eerste beste 'bouwpastoor' en ras na de officiële opening van de nieuwe rijhal blijkt het dak te kraken als een oordeel en het afwateringsysteem kan het vocht kennelijk minder aan dan menig hotemetoot in de VIP-tent. 

Het was vandaag mijn taak mijn oren en ogen goed de kost te geven. Mijn ogen hadden al een beurt gehad.
Naast mijn neus kregen nu ook mijn oren een kans. Ik leerde er die dag zelfs weer een term bij. 'In de maat sturen' blijkt een gevleugelde term, vandaag de dag.

Wel kende ik reeds vanuit mijn jeugd de termen 'regelmaat en gemak' maar deze nieuwe term houden we er in want tja, een boel hippische pakjes leken mij vandaag echt maatwerk…

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu