wie zijn wij - Paardenwaarden

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

wie zijn wij

Profiel & missie
Paardenwaarden is een onafhankelijk informatie-platform, opgericht door onderzoeksjournalist/fotograaf/filmer Margriet Markerink. Paardenwaarden laat zich inspireren door een collectief van:

Trainers en paardenhouders die zich inzetten voor een optimaal paarden-welzijn
Paardendierenartsen, professionals uit de complementaire paardgezondheids-zorg
Wetenschappers
Docenten en innovatieve denkers met hart voor paarden. 

Wij leggen het leven van paarden in hun eigen leefwereld en die van de mensen vast. Hierbij focussen we ons op het ware wezen van het paard, zijn belevingswereld, de bijzondere banden die deze sensitieve dieren met mensen aangaan, hoe mensen hier mee omgaan en wat ze van paarden kunnen leren. 

Paarden betonen andere levende wezens van nature respect. Niet alle mensen gaan echter even respectvol met paarden om, hetzij uit commerciƫle overwegingen, hetzij uit onwetendheid, hetzij uit onverschilligheid.

Wij kiezen ervoor mensen te laten kennismaken met het wezen paard in al zijn facetten. Ons doel is daarmee een bewustzijnsverandering in te luiden die leidt tot welzijn en welbevinden van zowel paarden als paardenhouders.

Wij observeren, luisteren, voelen en publiceren goudklompjes van oude en nieuwe kennis. Wij zetten mensen, onderwijsinstellingen en bedrijven in het zonnetje die zich sterk maken voor paardenwelzijn. 

Wij speuren naar inspirerende, innovatieve initiatieven, leerstof die het delen waard is en mensen en hun verhalen, inclusief de verhalen die de paarden ons vertellen met hun lichaamstaal.

Geniet mee.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu