Welzijn en buitenritten - Paardenwaarden

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Welzijn en buitenritten

Wow Momenten > REIZEN
Buitenritten en paardenwelzijn
Buitenritten: afwisseling, beweging en frisse lucht voor mens en paard
Wilde paarden en paarden in nieuwe natuurgebieden boffen maar. Ze hebben een uitgestrekt leefgebied dat ze optimaal benutten. Een zanderige rolplek hier, een hoge uitkijkpost daar, gras, kruiden, struiken en bomen zover het oog reikt, een waterpartij en ... elkaar. 
Het gemiddelde gedomesticeerde Nederlandse sportpaard leidt in zijn 'vrije tijd' een veel minder avontuurlijk leven. Altijd weer datzelfde fantasieloze, vaak boomloze weiland met door mensen ingezaaide grassoorten. Gelukkig telt Nederland een toenemend aantal men- en ruiterpaden dan wel complete routes en durven steeds meer recreatieruiters en -menners de veilige buitenbak te verruilen voor paden, lanen en kronkelende landweggetjes. Als je dan ook nog eens besluit er samen met een groepje ruiters en menners opuit te trekken, ben je ineens een soort van kudde en daar doe je je paard een groot plezier mee. Buitenritten sluiten prima aan bij de aard van het paard. Daarom laten we er een aantal de revue passeren. Ter inspiratie.
Heb je zelf een of meerdere mooie onofficiƫle men- of ruiterroutes uitgestippeld in je eigen omgeving en wil je die met ons delen? Laat het ons weten, dan rijden we graag een keer met je mee en doen er verslag van.

Een buitenrit door een andere omgeving en een mooi stuk natuur kan de vrije dag mooi breken en staat voor paarden gelijk aan samen een nieuw leefgebied verkennen. Voor mensen geldt eigenlijk hetzelfde. Zelfs in de meest verstokte kantoorfrik schuilt nog steeds een jagende en 'verzamelende' nomade, die enorm veel baat heeft bij frisse buitenlucht en nauw contact met de natuur.    
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu