levend bloed analyse onthult heel veel - Paardenwaarden

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

levend bloed analyse onthult heel veel

Wow Momenten > GEZONDHEID
Voordeel van een eigen website is dat je er onderwerpen in kwijt kunt die de reguliere media mijden als de pest... Dit is het waargebeurde verhaal van een consult bij een Ayurvedisch arts die mijn liefde voor paarden kon opmaken uit een levend bloed analyse en dit ook zichtbaar kon maken! 
Het merendeel van de thema's, onderwerpen en uitkomsten van onderzoeken die niet stroken met geïnstitutionaliseerde paradigma´s – denkbeelden die door de tijden heen een dermate stevige monopoliepositie hebben weten te bemachtigen dat ze de dienst uitmaken zonder dat wij dat in de gaten hebben - kunnen rekenen op kritiek van ondersteunende bolwerken zoals Skepsis en de Vereniging tegen de Kwakzalverij. En dat terwijl er zoveel meer is tussen hemel en aarde en zoveel mensen die dit uit eigen ervaring weten... 
Positief herkaderen 
Wist je dat je negatieve uitlatingen ook positief kunt herkaderen? Dit is wat ik doe. Zodra bovengenoemde clubjes ergens hun giftige pijlen op richten, zie ik dat als een teken dat de gevestigde orde het onderwerp van spot en hoon blijkbaar als bedreigend beschouwt. Mmm... Bedreigend voor wie eigenlijk? Loop er nu eens niet met een grote boog omheen, maar bestudeer het gedemoniseerde onderwerp van alle kanten. Je zult zien dat er juweeltjes van kennis en wijsheid tussen zitten. Juweeltjes die wij, 'gewone mensen', blijkbaar niet mogen opgraven...
De Levend Bloed Analyse
Onlangs toog ik met een mij dierbare persoon naar de Ayurvedische kliniek van de gerenommeerde arts Etienne Premdani, even buiten Olst. Hem werd een Levend Bloed Analyse afgenomen. Hierbij krijgt iemand een prik in de vinger, waarna er een paar druppeltjes bloed op twee glaasjes worden gedruppeld. Eén preparaat (ALBA) is levend bloed, het andere (HLB) is gedroogd bloed. Uit het gedroogde bloed kan worden opgemaakt hoe het gesteld is met je immuunsysteem. Zijn er voldoende antioxidanten die de vrije radicalen in je systeem te lijf gaan? De ‘levende’ bloeddruppel onthult bepaalde belastingen, zoals gifstoffen in de darmen, schadelijke schimmels, parasieten, zware metalen en overgevoeligheden. Het mooie van zo'n Levend Bloed Analyse is dat je mag meekijken op een scherm, terwijl de arts in de Bradford-microscoop tuurt. Deze vergroot tot maar liefst 18.000 keer! Op dit quantumniveau is op de monitor een soort van heelal te zien, vol bewegende sterren en planeten: je eigen rode en witte bloedcellen, vetbolletjes, verkalkinkjes, schimmeltjes, micro-organismen en ander bacterieel grut. De vorm, rangschikking en kleur van de bloeddeeltjes geven aanwijzingen over je algehele gezondheidstoestand. Na de analyse, waarbij een en ander aan het licht kwam, werd er gestart met een Ayurvedische behandeling. Deze is holistisch van opzet. In praktische zin houdt dit in dat de cliënt de meest uiteenlopende adviezen en behandelingen krijgt om zo snel mogelijk weer in evenwicht te komen: meditatie, anders eten, reinigingskruiden, marmapunctuur (Ayurvedische acupunctuur), darmspoelingen, meer bewegen en ga zo maar door. Aan het einde van het behandeltraject volgt dan een afsluitende Levend Bloed Analyse, waarop de effecten van de behandeling te zien zijn. Ayurveda werkt bij uitstek preventief, dus een Ayurvedische periodieke keuring is aan te bevelen.

Ufo
Nieuwsgierig als ik ben, besloot ik de keer daarop, terwijl mijn dierbare een behandeling onderging in de kliniek, ook eens een Levend Bloed Analyse te laten doen. Gewoon, voor de lol. Kost een paar centen, maar dat doet een bezoekje aan de bioscoop ook. Ik was mij ervan bewust dat we door ons huidige leef- en eet-patroon en de milieu-vervuiling geen van allen een 10 met een griffel meer zullen scoren op de gezondheidsschaal.
Ik dus ook niet.
Geen ramp. 
Gewoon anders gaan eten.
Naar aanleiding van de analyse ben ik een aantal kruidenpreparaten en supplementen gaan slikken en overgeschakeld op alternatieven voor vlees. Ik vaar er wel bij.
Premdani, die mijn interesse voor een holistische benadering van gezondheid en welzijn wel kon waarderen, wilde graag nog iets met me delen. Hij deed er een beetje geheimzinnig over, wat mijn nieuwsgierigheid alleen nog maar aanwakkerde... Met zijn microscoop speurde hij het fascinerende heelal in mijn bloed af. Ik keek ademloos mee op de monitor. Op een gegeven ogenblik kwam er een soort Ufo in beeld, een ongeïndentificeerd zwevend object in mijn bloed. Aandachtig zoemde Premdani zoemde erop in. Ik wilde graag weten wat het was, want de structuur ervan week af van het omringende beeld. Had ik misschien toch iets engs onder de leden? “Wacht wacht!”, riep Premdani opgewonden. “Even uitzoemen.” Toen hij de structuur in zijn geheel in beeld gebracht had, leunde hij glimlachend achterover in zijn bureaustoel. “Wat is dit volgens jou?” Even wist ik niet wat ik moest zeggen, mijn eigen ogen nauwelijks gelovend. “Krijg nou wat! Dat is een paardenhoofd!!!”, riep ik verbijsterd uit. “Precies”, grijnsde Premdani triomfantelijk. “Dit bewijst dat jij heel intensief met paarden bezig bent.” 
Hologram
Het verhaal dat hij daarop vertelde tart elke beschrijving, maar werpt zoveel licht op de aard van de werkelijkheid dat ik het jullie niet wil onthouden. “Sommige mensen die hier komen hebben iets traumatisch meegemaakt, bijvoorbeeld een ernstig auto-ongeluk waarbij ze een botbreuk hebben opgelopen”, aldus Etienne. “Ook al ben ik daar misschien niet van op de hoogte, de traumatische wordt opgeslagen in het brein en tot uitdrukking gebracht in het bloedbeeld. Ik verzamel dit soort 'hologrammen' en gebruik ze bij lezingen. De hologrammen onthullen niet alleen trauma's die zich hebben vastgezet en die na een succesvolle behandeling oplossen cq verdwijnen, ze geven ook inzicht in wat mensen zoal bezighoudt en in hun verlangens. Dat is handig, want soms kunnen mensen zelf niet onder woorden brengen waar ze mee kampen. Ik kan dan een voorzetje doen aan de hand van wat ik op de monitor zie.” Wat mij bezighoudt is duidelijk: paarden. Daarom vertoonde het hologram grote overeenkomsten met de foto's die ik de dag daarvoor had gemaakt van Marianne Scherps en haar leidruin. Hoe bijzonder is dat? 
De aard van de werkelijkheid
Voor de filosofen onder onze lezers: volgens de meest recente bevindingen van serieuze natuurwetenschappers bevindt alle informatie in de kosmos zich overal. Dit impliceert dat de wereld om ons heen niet echt is maar een onderdeel cq afspiegeling van een veel groter Bewustzijn. 
Met andere woorden: het is een hologram ervan. Vergelijk het maar met onze darmflora. Allemaal kleine individuutjes die in ons geboren worden, samen hun specialistische taak vervullen en sterven zonder ooit te weten dat ze onderdeel uitmaken van iets veel groters: wij. 
Maar ook wij passen weer in een grotere matroesjka pop, die op haar beurt weer in een nog grotere matroesjka pop past. Et cetera... Dat het volledige (vol ledig) heelal ( heel al) dus één grote verzameling van informatie is, wordt gestaafd door Etienne's 'hologrammen'. Trauma's, emoties en ideeën zijn geen vergankelijke producten van ons brein maar stukjes informatie die blijven rouleren en zich transmuteren tot nieuwere vormen. Voilà, de ware aard van de werkelijkheid en de werkelijke zin van het leven: het onbekende bekend maken. Weg dus met die vastgeroeste denkpatronen, op ontdekkingsreis! Mijn persoonlijke ontdekkingsreis? Tot op quantumniveau leren communiceren met paarden, andere dieren, de natuur en het bovennatuurlijke. 

Margriet
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu