gastcollege en excursie: een hele dag Koniks - Paardenwaarden

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

gastcollege en excursie: een hele dag Koniks

Wetenswaardig > EDUCATIE
Dit dagprogramma is uitermate geschikt voor leerlingen van hippische beroepsopleidingen.
In de ochtenduren laat Margriet Markerink foto's en films van kuddegedrag zien uit haar uitgebreide archief. Zij vertelt over haar persoonlijke ervaringen en bevindingen tijdens het observeren van kuddes koniks in diverse nieuwe natuurgebieden. Deze paarden leiden een paardwaardig leven in sociaal complete kuddes die zelf bepalen waar, wanneer en wat ze eten, hoe ze hun dag indelen, hun veulens opvoeden en met wie ze omgaan. 
Na dit 2D kijkje in de wereld van vrijlevende paarden gaat Margriet met de studenten het veld in. Hier kunnen zij met eigen ogen en in 3D zien hoe de dieren hun leven vormgeven. Een bijzonder leerzame dag die inzicht geeft in de ware aard van het paard. 
Wanneer studenten van hippische opleidingen eenmaal aan den lijve hebben onder-vonden wat welzijn voor paarden betekent, zullen zij zich ook optimaal voor het welzijn van gedomesticeerde paarden kunnen inzetten. 

Uiteraard gaat Margriet ook graag op pad met individuele safari deelnemers, kleine groepjes ge├»nteresseerden en fotografen.  

Indien gewenst, kunnen enkele oefeningen in leiden en helder communiceren met paarden deel uitmaken van het programma.

Voor meer informatie en boekingen, klik hier.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu